5ο Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου 2011

5<sup>ο</sup> Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου 2011

 

Στις 9,10 και 11 Αυγούστου 2011 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Αράχθειο Θέατρο, δόθηκαν με μεγάλη επιτυχία, τρεις θεατρικές παραστάσεις.

Στις 9 Αυγούστου κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, πραγματοποιήθηκε η παράσταση που ήταν αφιερωμένη στην ξενιτιά από το θίασο Λαμπιόνι Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Θεατρικών Σπουδών) με την καταπληκτική σκηνοθεσία της κ. Αννίτας Γκαϊτατζή, τους ηθοποιούς Αστέρη Αναστασιάδη, Μαρίνα Κόντα, Ρίτα Τουμπίδου, Πέτρο Παπαζήση και το Σάκη Μαμάη στην τεχνική υποστήριξη. Το θίασο συμπλήρωσαν οι συντοπίτες ηθοποιοί Σ. Σαρλής, Ζ. Μπαρτζώκα, Ε. Κομτζιά οι οποίοι με την εξαιρετική ερμηνεία τους συγκίνησαν τους θεατές. Η παράσταση ξεκίνησε με την μοναδική ερμηνεία δύο ηπειρώτικων μοιρολογιών του συντοπίτη μας Γ. Μεράντζα. Ο Σταύρος Καψάλης με το κλαρίνο του και την ορχήστρα του, ο Κ. Κωσταγιώργος με το βιολί και ο τραγουδιστής Γ. Πατσούρας έκοψαν την ανάσα των θεατών με την καταπληκτική τους ερμηνεία. Η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ροδαυγής με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χ. Σταύρου και τον πρόεδρο του χορευτικού τμήματος κ. Γ. Κομτζιά μας εντυπωσίασαν με τις εξαιρετικές χορευτικές τους φιγούρες. Τους συγκινητικούς διαλόγους για τις ανάγκες του έργου έγραψε ο συμπατριώτης μας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Αυδίκος. Γνώστης της περιοχής μας ο κ. Αυδίκος κατάφερε να μιλήσει στην ψυχή όλων μας μεταφέροντας μνήμες του παρελθόντος.

Στις 10 Αυγούστου από την εταιρεία θεάτρου Θεσσαλονίκης Λαμπιόνι δόθηκε η παιδική θεατρική παράσταση Το Λουρί του Σωκράτη του Δ. Ποταμίτη. Το θέατρο γέμισε από τους μικρούς μας φίλους και μας εντυπωσίασε τόσο η μεγάλη προσέλευση των παιδιών, όσο και η συμμετοχή τους στην παράσταση θέλοντας να επιβραβεύσουν το δίκαιο και να καταδικάσουν το πονηρό και το άδικο. Η παρουσία τόσων παιδιών μας γεμίζει ευθύνη να συνεχίσουμε στο μέλλον με παιδικές παραστάσεις υψηλού περιεχομένου.

Στις 11 Αυγούστουο κόσμος γέλασε με την ψυχή του με την καταπληκτική κωμωδία του Α. Νικολάου «Μήτσο, εσύ έφαγες;» από τη Θεατρική Ομάδα Καρδίτσας.

Τις παραστάσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου από το Δήμο Άρτας και την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας κ. Κ. Παπασιώζος, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης με τους Αντιδημάρχους κ. Φ. Φώτη, κ. B. Βασιλάκη και κ. Γ. Βλάρα, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Σ. Αηδόνη, ο τ. Νομάρχης Άρτας κ. Γ. Παπαβασιλείου, ο τ. Δήμαρχος Αγνάντων κ. Χ.Χασιάκος, ο τ. Δήμαρχος Βλαχέρνας κ. Κέφης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Γ.Οικονόμου με τη σύζυγό του, ο τ. Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κ.Αλεξίου, ο πρόεδρος της Τζουμερκιώτικης Ομοσπονδίας κ. Χ. Λαναράς, ο πρόεδρος της ΙΛΕΤ κ. Κ. Μαργώνης, η γενική γραμματέας της ΙΛΕΤ κ. Ο. Τριάντου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σκούπας κ. Π. Ζιανίκας, οι πρόεδροι των Αδελφοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων: Σκούπας κ. Κ. Ζιανίκας, κ. Κ. Γάλλιος, Ροδαυγής κ. Π. Τσάγκας, Διστράτου κ. Α. Κοντός, Γραικικού κ. Φ. Χαχούλης, Ρωμανού ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων κ. Τσαμπούλας, Δαφνωτής κ. Χ. Αντωνίου, Αγνάντων κ. Χ. Ζάχος. Επίσης παρευρέθηκαν ο δημοσιογράφος κ. Γ. Παπασωτηρίου, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.Ε. Αυδίκος, κ. Γ. Παίδαρος και κ. Γ. Γιαννάκης, ο καθηγητής κ. Ν. Μέγας, η καθηγήτρια κ. Ε. Μαναίου, ο Ναύαρχος κ. Γ. Κοντογιάννης, ο ιατρός και πολιτευτής Άρτας κ. Παπαδημητρίου, η ιατρός κ. Η. Νάση, οι επιχειρηματίες κ. Π. Κοντού, κ. Φλωράκης, οι συγγραφείς κ. Χ. Τούμπουρος, κ. Χ. Παπακίτσος και κ. Δ. Τριάντος. Τις παραστάσεις παρακολούθησε και άγημα Προσκόπων που παραθέριζαν στη Ροδαυγή. Ζητούμε συγγνώμη εάν παραλείψαμε κάποιους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές των παραστάσεων. Επίσης ευχαριστούμε το ζεύγος Α. και Δ. Νάκου, τον δάσκαλο Φ. Παπαιωάννου, τον κ. Κ. Τσιάπαλη και το Γ. Λιαπάτη που αφιλοκερδώς εργάσθηκαν για την προετοιμασία του θεάτρου.

Τέλος, για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τους χορηγούς που κάλυψαν μέρος των εξόδων των θεατρικών παραστάσεων: τα παιδιά της Σκούπας που διέθεσαν τα έσοδα που συγκέντρωσαν με την αναβίωση των Παθών του Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό και τον επιχειρηματία Γιάννη Μπάρμπα.